Software / automatisering

Software moet een stuk gereedschap zijn om u, de gebruiker, te helpen bij het werk. Als de gebruiker het werkproces moet aanpassen aan het gereedschap (wat helaas toch vaak gebeurt bij automatisering) werkt automatisering juist tegen.
Mijn uitdaging is dan ook om een duidelijk beeld van de wens te krijgen, de mogelijkheden van automatisering aan te geven en in overleg tot een oplossing te komen.
Daarmee krijgt u en stuk gereedschap waarmee het fijn werken is, en waar u iets aan heeft !
Met name bij regelmatig terugkerende processen, of handelingen is automatisering een uitkomst. Het voorkomt eentonige handelingen, bespaart tijd en gegevens worden eenduidig opgeslagen.
En ook niet geheel onbelangrijk en in sommige gevallen juist dé reden om te automatiseren: Door gegevens eenduidig op te slaan is het eenvoudig hieruit de benodigde (management-) informatie te halen. Zoals “hoeveel van X hebben we in Y-tijd gebruikt?” of “Hebben we al genoeg van Z verkocht, of meer verkocht dan vorig jaar ?”
Eind 2018 is er gestart met een programma voor projectplanning en takenbeheer. Daar waar PowerProject vaak te ingewikkeld is en Excel te beperkt en kwetsbaar, zal dit programma precies het juiste zijn!

SouthEnd Productions ontwikkelt:
. Registratiesoftware voor duikkeuringen
. Duikregistratie, digitaal logboek
. Software voor schietverenigingen
. Software voor diverse (bouw)inspecties, brandinspecties, legionella-inspecties, conditiemeting (App NEN2767)
. Software voor corporaties,
meerjarenbegrotingen, (onderhouds)contractenbeheer, woonpuntregistratie, kwaliteit scenario’s
. Software voor Bouwontwikkelaars, m
eer- en minderwerklijsten (renovatie), meerjarenbegrotingen, toetsingsoftware
. Software voor aannemers, meterkastlijsten (renovatie)
. Webshops (mijn voorkeur: Open Source Prestashop), backofficeregistratie, koppeling met alle betaalopties,
mailinglijsten en klantenbeheer


En diverse maatwerk software:

. Dataconversies
. Koppelingen tussen verschillende programma’s
. (Eénmalige) projectsoftware
. Voor inspecties en opnames
. Digitale registratie ter vervanging van papieren formulieren

En de kosten en gemak?
Die zullen uiteraard afhangen van de complexiteit van het programma. Een “doorsnee” niet te complex maatwerkprogramma, geschikt voor meerdere gebruikers op/in een netwerk, kost rond de 24 – 50 K€ voor de ontwikkeling. Het onderhoud wordt meestal afgesloten in de vorm van een jaarabonnement.
De Excelrekenaars zullen dan gelijk gaan kijken hoe snel deze investering weer is terugverdient of terugverdient kan worden. Maar alleen cijfers zijn niet alles.
Als door automatisering een medewerker/collega geen saai werk hoeft uit te voeren, wordt de algemene bedrijfssfeer er een stuk beter op. En als de gegevens ook nog eens eenduidig worden opgeslagen en er later de nodige statistieken uit gehaald kunnen worden die kloppen, wordt daardoor tijd bespaard omdat er geen (in elk geval minder) data gecorrigeerd hoeft te worden.